Foci hírek, átigazolási hírek, Európa Liga, BL, VB, EB
Foci-live tv

  Eb-előzetes: előre a trófeáért!

  Hamar elrepült egy hónap, ma este a franciaországi Európa-bajnokság a döntővel zárul. Az aranycsata két főszereplője közül a többség a házigazda gallokat tartja esélyesebbnek, de a portugálok sem feltartott kézzel lépnek pályára. Egy finálé esetében felesleges a statisztikával foglalkozni, ám azt érdemes megjegyezni, hogy Franciaország a legutóbbi 10 meccsét megnyerte Portugália ellen. Sokkal fontosabb néhány szót említeni Antoine Griezmannról, akit már az Eb előtt sem kellett bemutatni a labdarúgás rajongóinak, ám a tornán a legszűkebb elitbe verekedte be magát az Atlético Madrid labdarúgója. Pikánssá teszi az aranycsatát, hogy az eddig hat gólt termelő támadó egyik nagymamája portugál származású.

  – Griezmann igazi klasszis, emellett valódi csapatember. Megterhelő szezonon van túl, amely egy elvesztett BL-döntővel zárult, amit meg kellett emésztenie – vélekedett Didier Deschamps, a francia kapitány.

  A luzitánok szekere sokáig csak döcögött, az elődöntőt megelőzően nem tudtak Cristiano Ronaldóék a rendes játékidőben diadalmaskodni. Sokan kritizálják Fernando Santos csapatát, ám a kapitányt nem zavarják a negatív hangok, őt csakis a diadal érdekli.

  – Már az Eb rajtja előtt kijelentettem, hogy a döntőbe jutás és az aranyérem a célunk. Szeretnénk szurkolóinknak, a portugál embereknek örömet okozni. A franciák keretet klasszisok alkotják, akik igazi sztárcsapatokban szerepelnek hétről hétre – nyilatkozta Santos.

  Portugália–Franciaország 21 óra (tv: M4 Sport)

  hird